Sofa til 12.995,- eller «alt» til 38.000,-?

Som du kanskje har fått med deg, så har min samboer og jeg nylig flyttet. For å få det slik vi ønsker i vårt nye hjem, har vi også lyst til å fornye noe av møblementet vårt. Deriblant sofaen.

Vi så en fin sofa på Bohus til 12.995 som vi egentlig falt for med en gang, men siden vi begge etterhvert ble litt redde for å ha blitt bitt av den «første og beste»-basillen, satte vi oss ned å snakket litt mer om det.  Og etterhvert kom vi frem til at vi antakeligvis ikke hadde blitt så fornøyd med denne sofaen allikevel.

Derfor avbestilte vi den et par dager etterpå.

Vi fant istedet en annen fin sofa på et annet møbelvarehus. Denne koster riktignok 18.000,- altså ca. 5.000,- mer enn den første, men så skal jo en sofa vare i mange år også – så om jeg regner det ut på f.eks. 10 år, vil jo ikke de 5.000 kronene utgjøre mer enn 40,- i måneden, og det synes jeg er helt greit.


Vi skulle jo egentlig bare ha en sofa, og kanskje et teppe til under salongen. Vi planla nemlig å bruke det samme sofabordet som vi har nå. Men så vet vi at vi etterhvert trenger en spisestue, og da vil vi jo gjerne den skal stå i stil med sofabordet vårt. Så sofabord skal vi også kjøpe senere uansett.

MEN så ville selgeren vise oss et sofabord han mente var så fint til den sofaen vi bestemte oss for. Og han hadde faktisk rett – det var virkelig et fint sofabord som vi godt kunne tenke oss, selv om det kostet ca. 4.000,-

Ok tenkte jeg raskt, det blir enda 4.000,- ekstra oppå de 5.000 mer vi allerede skulle gi for denne andre sofaen vi bestemte oss for. Det blir 9.000,- ekstra. Ja – OK! Overkommelig! tenkte jeg, og jeg så at samboer var enig. Bordet var jo så fint.

Men nå kommer det virkelig problemet… Møbelvarehuset er jo ikke dårligere enn at de plasserer de møblene som passer godt sammen i nærheten av hverandre. Så rett ved siden av dette flotte sofabordet så stod jo også en helt fantastisk fin spisestue i samme serien som bordet vi akkurat hadde spontant bestemt oss for.

Denne spisestuen var på tilbud med 6 stoler til bare 13.995, og det kan jeg ikke annet enn innrømme at er fryktelig rimelig for en slik spisestue!

Dermed stod vi der 10 minutter før stengetid og hadde nå plutselig både sofa, sofabord OG spisestue på hånda, til den nette sum av 36.000,-. Dette er jo penger vi uansett skal ut med for vi skal jo som sagt ha en spisestue OG et nytt sofabord. Men det var jo liksom… etterhvert…

I tillegg kommer jo teppet vi garantert skal ha til den nye sofaen.. og det koster ca. 2.300,-. Og dermed er vi oppe i ca. 38.000,- når vi egentlig planla bare en sofa til 13.000,-  :|

Jaja – vi bestemte oss ikke der og da iallefall. Til det er jeg nok litt for forsiktig med pengene. Vi reiste hjem og sa at vi kommer innom i morgen og bestiller iallefall sofaen, og så skal vi tenke på om vi skal ha alt det andre.

Nå sitter vi i en ganske heldig situasjon og har godt over 100.000,- tilsammen på sparekontoene våre. Så det er egentlig ikke noe problem, men jeg hadde liksom sett for meg at vi skulle ha disse pengene på konto litt lenger. Jeg liker å ha mye på sparekonto ;)

Det som var positivt om vi kjøper alt, var at butikken sa seg villig til å betale etableringsgebyret på 300,- hvis vi valgte å handle det med 4 måneders betalingsutsettelse. (Denne betalingsutsettelsen koster 300,-) Og dermed kan vi jo ha endel av pengene lenger på konto, og spare renter sånn sett. Vi har jo uansett pengene, og trenger jo absolutt ikke å handle dette på kreditt – men hvorfor ikke, dersom vi faktisk kan spare penger på å gjøre det.

Nå skal det jo sies at vi er disiplinerte, så vi vet at vi ikke vil ende opp med å bruke mer enn de 4 gratismånedene med å betale hele summen. Hadde jeg visst at vi fort hadde brukt mer enn 4 månender og dermed måtte betale renter på kreditten hadde det selvfølgelig vært uaktuelt..

Vet enda ikke hva vi skal gjøre, men vi finner det vel ut i løpet av kvelden, så skal jeg skrive en rask post i morgen om hva vi gjør…

Men sånn kan det altså gå når man synes man skal bruke mye penger: Altså 12.995,- på en ny sofa – så plutselig faller nesten valget på noe som koster 38.000,- i stedet.

Jeg er glad jeg ikke er ute å handler 13.000kroners sofaer hver dag… Sånt blir man ikke raskere gjeldfri av iallefall ;)

Oppdatering dagen etter (07.10.09):
Siden dette ikke er store greiene, så valgte jeg heller å oppdatere innlegget fremfor å skrive et helt nytt et.

– Vi valgte bare sofaen. Som jeg skrev lenger opp er vi ikke spesielt glade i første-og-beste-mentaliteten noen av oss, så vi venter heller med resten for å se om ikke vi finner noe som vi synes er enda finere :) – Fornøyd med valget, så da burde egentlig tittelen på innlegget endres til «Sofa til 12.995,- eller sofa til 18.000?» ;) – Vi valgte sofaen til 18.000,- for de som skulle være interessert i å vite det :p

One thought on “Sofa til 12.995,- eller «alt» til 38.000,-?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *