Om Raskere Gjeldfri

Jeg er ikke gjeldfri, så er det klart. Jeg hadde selvfølgelig ikke hatt noe imot å ha bare grønne tall på nettbanken, men uten en ganske grei førstepremierekke i lotto, er det ingen fare for at det skjer i løpet av de første årene.

Men det er selvfølgelig ingen hindring for ikke å legge opp en raskere nedbetalingstid, ha en god oversikt og en plan over det hele.

Og akkurat der kommer gjeldfri.com inn i bildet. Godt inspirert av både formuebygging.com og okonomiguiden.no er dette min versjon, mine tanker, mine planer og min vei mot økonomisk trygghet og ingen gjeld.

Jeg trenger et sted å lufte tanker og forslag, om ikke annet enn bare for meg selv. Det kan ofte være deilig å få skrevet ned ting! Skulle jeg med tiden få lesere, setter jeg selvfølgelig pris på det – og da økonomi ikke er verdens beste samtaleemne mellom samboere, kunne det jo vært kjempefint om det ble noen diskusjonslignende samtaler i kommentarfeltene sånn etterhvert :)


For å ha det sagt sånn med en gang, så er ikke et gjeldfritt bankforhold mitt endelige mål – jeg kan godt ha lån så det synger etter jeg, så lenge jeg har penger å betjene det med – uten lån har man ikke tilgang på de goder og ønsker som man jo alltid lyster – slik som hus, bil, båt, hytte osv., så slik jeg ser det, er gjeld en nødvendighet (iallefall i begynnelsen) men det er betalingsplanen, den økonomiske oversikten, og evnen til å balansere inntekt og gjeld på en god og smart måte som for meg har mye å si.

Og nettopp dette ønsker jeg å skrive om i bloggen. I tillegg er jeg veldig glad i privatøkonomi, og jeg liker å sitte å regne på utgifter og inntekter inntil jeg har fullstendig oversikt – så se ikke bort i fra at det kommer endel regnestykker og regneeskempler i tiden fremover.

Jeg vil til slutt også nevne – siden jeg synes det er lurt – at JEG er ingen profesjonell og jeg har heller ingen økonomisk utdannelse. Mine tips og idéer fungerer forhåpentligvis for meg, men det er ingen garanti for at de virker for deg… så er du i tvil om hva du bør gjøre, skal du alltid ta kontakt med en økonomisk rådgiver som kan hjelpe deg videre.

Jeg avslutter om-siden her med et løfte om jeg kommer tilbake og lenker til det første innlegget jeg skriver…

Og her, 4 dager etterpå, kommer en link til det første innlegget mitt – så vet du hvor det hele startet:

Starten på Gjeldfri.com: 1.500.000 mer i boliglån