Starten på Gjeldfri.com: 1.500.000 mer i boliglån

Dette er første innlegg, og jeg tenkte det var et passende sted å forklare hvorfor bloggen ble startet akkurat nå, og ikke tidligere…

Den 01. oktober tok jeg og min samboer over et stort flott hus, som vi kjøpte for litt over 3 millioner. Vi har endelig kommet oss ganske så i orden allerede, og er kjempefornøyde begge to. Tidligere bodde vi i en leilighet som etter noen år gav oss en helt OK egenkapital etter salg, som gjør at vårt totale boliglån den 01. oktober 2009 strekker seg til 2.850.000,-.

Dette er ca. 1.500.000,- mer i boliglån enn hva vi er vant til fra tidligere, så fremtiden vår herfra må jeg si vil bli ganske «ny» for oss, selv om vi absolutt ikke er redde for at vi har gapet over for mye. Dette skal gå fint, og jeg har noen ess i ermet som jeg kommer tilbake til etterhvert…

– Siden vi jo nå akkurat har begynt på «nytt» med nytt hus, nytt lån og nye planer, tenkte jeg det kunne være interessant og følge oss to fremover med Gjeldfri.com, og så se hva som skjedde.


Vi er to vanlige mennesker, begge rundt 30 år og begge med normale  jobber. Mer har jeg ikke lyst til å fortelle om oss. Poenget med bloggen er jo som sagt ikke å fortelle alle rundt meg hvor mye vi har i lån og hvor mye vi tjener osv., men heller å ha et sted å gå til dersom jeg føler behov for å få skrevet ned noe, luftet en idé eller bare ønsker å fortelle «verden» om hvordan jeg tenker.

Samtidig tror jeg bloggen vil gi meg noe tilbake igjen i form av at målsetning vil være klarere, mål vil bli nådd raskere og det vil bli lettere å holde en god oversikt automatisk. Det er noe med det å få ting skrevet ned.

– Så lenge jeg er flink til å skrive det ned da! ;)

Uansett – bloggen begynte her:

2.850.000,- i boliglån (Felles)
160.000,- i studielån (Mitt alene) Ca. beløp, jeg venter på pinkoder fra skatteetaten så jeg får logget inn å sett ordentlig.)
13.345,- (Mitt alene) i aksjefond
81.862 i buffer (Min alene, men brukes felles) Denne bufferen er forsåvidt min sparekonto, og etter husskjøpet nå så blir mye av dette brukt til nødvendige ting vi trenger å bytte ut. Møblement og endel på badet osv.

Jeg skal prøve å være flink til å oppdatere statusen på dette for hver måned, og den kan du se til høyre i den første fanen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *